Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W jakim języku zrobię prosty kalkulator?

wlatca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Równie dobrze mogłeś zapytać "w jakim języku powiem dzień dobry"?

Naukę programowania zaleca się zacząć od c++. Więc najpierw napisz kalkulator w tym właśnie języku.

Natomiast jeśli znasz jakiś język programowania to nie zawracaj dupy.

gamedevmania.com

Opublikowano

jwt.

W każdym.

Jeśli chcesz mieć przyszłość z dziedziną programowania to bierz C#/C++/Java.

Jeżeli tylko kalkulator i koniec to AutoIT.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

@Lord, szalony :D 

Jak to będzie twój pierwszy język to ucz się od razu JS z w3schools, bardziej przyszłościowy i za WEB więcej płacą :D

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

@Lord, szalony :D

Jak to będzie twój pierwszy język to ucz się od razu JS z w3schools, bardziej przyszłościowy i za WEB więcej płacą :D

Przestań opowiadać bzdury. Przejrzyj jakiekolwiek oferty pracy i zobacz jakie jest zapotrzebowanie na programistów JS - żadne.

Niby jest to mój ulubiony język i znam go na wylot, ale niestety nie stwarza on mi żadnej perspektywy dużego zarobku.

Więcej zarobię pracując w warsztacie samochodowym niż taki programista piszący w JS.

Z drugiej strony to twój post biorę jako bardzo śmieszny żart. Dzięki za umilenie wieczoru. :)

gamedevmania.com

Opublikowano

Bardziej chodziło mi o pisanie stron na własna rękę na zlecenie jeszcze powiedz ze na tym mało sie zarabia. W firmie mojego wujka programista CSS HTML PHP i JS zarabia msc 5k, stad te porownanie

3587513.png

Opublikowano

Nie ma lepiej i gorzej opłacanych technologii. Wahania są, ale znowu nie takie duże. (Poza PHP może ;D). Wszystko zależy od wymagań i stanowiska.

Tylko, że przeważnie ciężej znaleźć dobrze płatną pracę w technologiach WEBOWYCH (tak, to twoje wysoko opłacane PHP, JS, CSS, HTML)

Opublikowano

A to przepraszam za wprowadzenie w błąd, myślałem że teraz jest popyt właśnie na stanowiska "WEBOWE"

3587513.png

Opublikowano

Smieszny jestes sopelek, ja pracuje od 8 lat na stanowisku front PHP i mam 3700 netto na reke teraz ucze sie pythona i djang, obecnie na rynku jesli chodzi o programowanie to niszą jest ruby, gdzie nawet placa po 8200 netto

Opublikowano
Smieszny jestes sopelek, ja pracuje od 8 lat na stanowisku front PHP i mam 3700 netto na reke

I uważasz, że to jest dużo?'

I nie mówię, że nie ma dobrze płatnej pracy w Webie (mam na myśli głównie technologie webowe), tylko, że ciężej taką znaleźć.

Opublikowano

Smieszny jestes sopelek, ja pracuje od 8 lat na stanowisku front PHP i mam 3700 netto na reke teraz ucze sie pythona i djang, obecnie na rynku jesli chodzi o programowanie to niszą jest ruby, gdzie nawet placa po 8200 netto

ta a w jakim mieście tyle zarabiasz?

srsly na 8 lat doświadczenia 3700 to mało, nawet na jakieś zadupie

Opublikowano

Kalkulator możesz napisać w każdym języku programowania. Tutaj masz prosty kalkulator napisany przez mnie w c++ i w tym języku polecam Ci zacząć naukę ponieważ każdy język programowania jest bardzo podobny do c++. Napisałem na szybko prosty kalkulator możesz przeanalizować sobie kod lecz mówię pisałem to na szybko.

http://www.speedyshare.com/gXAwV/paczka-prosty-kalkulator.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/cc60b0061413cac82ccf440c637cc7aad3896ebdb8934ef70de87b00d0eccc90/analysis/1416151414/

Pozdrawiam. 

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Opublikowano

jak ma przeanalizować kod skoro wstawiłeś .exe (no chyba że to zainstaluje wszystko), podaj kod na forum dla analizy, wstaw  w znaczniki [ code ] [/ code ]

Opublikowano

@Hingui srsly na 8 lat doświadczenia 3700 to mało, nawet na jakieś zadupie

Czytaj ze zrozumieniem, 8lat doświadczenia TO NIE JEST 8 LAT PRACY, tyko przez te 8lat zdobywalem wiedze, a pracuje od 2,5 roku.

A propo tematu to moge ci napisac kalkulator w jezykach: lua, js php c++ c# ruby python djang turbo pascal

Wybor masz szeroki

Opublikowano

@Hingui srsly na 8 lat doświadczenia 3700 to mało, nawet na jakieś zadupie

Czytaj ze zrozumieniem, 8lat doświadczenia TO NIE JEST 8 LAT PRACY, tyko przez te 8lat zdobywalem wiedze, a pracuje od 2,5 roku.

A propo tematu to moge ci napisac kalkulator w jezykach: lua, js php c++ c# ruby python djang turbo pascal

Wybor masz szeroki

http://i.imgur.com/fHAcGvN.jpg

Opublikowano

@bartussss

Twoje posty wykluczają sie nawzajem. Poza tym nie wiem czemu się tym chwalisz tutaj? Nie wiem czy chcesz się przed dziećmi popisać, czy chcesz być fajny. Może tak zajmij się pracą, bo pewnie nie wychodzi ci ona najlepiej.

Nie musisz nic nikomu udowadniać. Nie interesuje mnie ile tych języków znasz.

Ja wiem jakie są realia. Dlatego proszę cię, przestań się popisywać.

gamedevmania.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...